Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ile Orta Doğu ve Kudüs Araştırmaları Kulübü tarafından organize edilen Siyonizm ve Siyonist Devletin Kuruluşu konulu konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Yeşilırmak Yerleşkesi Mahmut Cesur Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Yerkazan’ın yanı sıra akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Orta Doğu ve Kudüs Araştırmaları Kulübü Topluluğu Başkanı Semanur Güneş konuşmasında; Siyonizm bugün ki işgal edilmiş Filistin topraklarında Yahudi bir Devletin kuruluşunu savunan hareketin adıdır. Filistin toprakları üç semavi dinin ortaya çıktığı bölgedir. Yine üç semavi dininde kutsal kabul ettiği Kudüs şehrini içinde bulundurması nedeniyle tarih boyunca hep dinsel bir merkez olmuştur. İsrail bu kutsal toprakları işgal ederek, Filistinlileri yurtlarından kovarak, katlederek kurulmuştur.” dedi.

Program teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Img _0964_850x 567