Konya Büyükşehir İl Müftüsü Prof. Dr. Ali AKPINAR Fakültemizde "İnsanlığın Dine Olan İhtiyacı" Konulu Konferans Verdi

Konya Büyükşehir İl Müftüsü Prof. Dr. Ali AKPINAR Fakültemizde "İnsanlığın Dine Olan İhtiyacı" Konulu Konferans verdi (15.04.2015)

Üniversitemiz tarafından 'İnsanlığın Dine Olan İhtiyacı' başlıklı bir konferans düzenlendi. Konya Büyükşehir İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından gerçekleştirilen konferansı Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin, Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir'in yanı sıra Amasyalı vatandaşlar takip etti. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Akpınar dinimizin vazgeçilmez bir ilahi müessese olduğunu, her ferdin, ailelerin, toplumun ve bütün insanlık camiasının dine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

ali akpınar

Orbay: İlahiyat Fakültemiz Hızla İlerliyor

Konferansta kısa bir konuşma yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay; ''Bilindiği gibi şehrimiz bir şehzadeler şehri ve milli ve manevi hassasiyetlerin tarihin her döneminde yaşatıldığı bir şehir olmuş. Biz de bu sorumluluk bilinciyle 2012 yılında üniversitemiz çatısı altında İlahiyat Fakültemizi kurduk ve 2013-2014 akademik yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine ilk öğrencilerimizi aldık. İlahiyat Fakültesi diğer bölümlerine öğrencilerini alabilmek için de tüm anabilim dallarına atamalarımızı yaptık. Dekanımız Prof. Dr. Şuayip Özdemir başkanlığında İlahiyat Fakültesi Yapma Yaşatma Derneğini kurduk. Hayırsever Amasyalıların katkılarıyla ve derneğimiz aracılığıyla fakültemiz inşaatı hızla ilerlemektedir. Bundan sonraki süreçlerde de yardımlara ihtiyacımız vardır; ama devletimizin gücüyle fakültemizi en kısa zamanda tamamlayarak İlahiyat Fakültemizde dinin en sade ve yalın haliyle insanımıza anlatılması için din adamları yetiştireceğiz'' dedi.

ali akpınar2

''Bütün İnsanlık Camiasının Dine İhtiyacı Var''

İslam dininin, iki dünya mutluluğumuzu sağlamak için geldiğini ifade eden Konya Büyükşehir İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar; ''Yüce Yaratıcının, en donanımlı varlık olarak yarattığı insan için hazırlamış olduğu din; insan içindir, insana gönderilmiştir, insanın dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamak içindir. Dinin bu hedefinin gerçekleşebilmesi için, onun doğru anlaşılması ve bütün parçalarıyla işletilmesi gerekir. Gönüllerde kökleşen dinî yaptırımlar, insanın en yalnız olduğu en olumsuz şartlarda bile etkisini gösterir. Dinî yaptırımlar, sürekli ve kalıcı bir etki gücüne sahiptirler. Din bu gücünü, insanı bütün yönleriyle kuşatarak gerçekleştirir. O, önce insanın gönül dünyasını, ardından düşünce dünyasını en güzel ve en sağlam bir şekilde inşa eder ve onu bu doğrultuda yaşatır. İnsanın iç dünyasında kurulan bu dinamizm, onun dış dünyasına yansıyarak onu kendisi ve çevresi için yararlı insan haline dönüştürür. Dinden korkma, dinden uzaklaşma insanları mutlu etmemiştir. Burada asıl tehlike, hak dinin tahrif edilmesi yahut parçacı bir yaklaşımla anlaşılıp yaşanmasıdır. Tarih boyunca insanlar, pek çok değer olmadan yaşayabilmişlerdir, ancak dinsiz yaşamaları mümkün olmamıştır. İçerisinde bulunduğumuz, bizim yetiştiğimiz çevrede hazır bulduğumuz din büyük bir nimettir, bu nimetin farkında olmalı, kıymetini bilmeli, onu başkalarıyla da tanıştırmalıyız. Diğer yaptırımlar, dinî yaptırımları hesaba katar, onunla işbirliği içerisinde çalışırsa bu, tüm insanlığın hayrına olur'' cümlelerini kaydetti.

Konferans sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay tarafından Konya Büyükşehir İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar'a üniversitemizin yeni başlattığı bir uygulama olan''En Güzel Hediye, En Güzel Miras: Bir Fidan Toprakla Buluşuyor'' parolası kapsamında Akpınar adına dikilen fidanın koordinatlarının yer aldığı sertifika takdim edildi.

ali akpınar3

Amasya Üniversitesi