İlahiyat Fakültesi Sıfır Atık Yetki Belgesi Aldı
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve bakanlığın vizyon projeleri arasında yer alan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında hazırladığı sıfır atık yönetim sistemi ile sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel Seviye “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.
Gerçekleştirilen Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Kürkçü, Prof. Dr. Halil Apaydın Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir ile idari personeller katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü ile Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir’e Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini teslim etti.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz uygulamalar neticesinde ‘Sıfır Atık’ belgesini almaya hak kazandık. Türkiye’deki tüm kurum ve kuruluşlar, çevre ve doğanın korunması, atıkların azaltılması ve geri dönüşüme dâhil edilmesi noktasında emek ve gayret içerisinde. Atıkların geri dönüşüm yoluyla kazanılmasının çevre politikalarına olduğu kadar ülke ekonomimize de olumlu katkıları oluyor. Bizler de Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak bu alandaki çalışmaları doğru planlayarak ve yöneterek sürece destek olma yönünde çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan ise “Çevre bilinci, atık yönetimi, geri dönüşüm, enerjinin korunması ve sürdürülebilirlik alanlarında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerden biri olma misyonuyla hareket eden Amasya Üniversitesi bünyesinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak kısa sürede tüm birimlerinde çevre ve atık yönetimi seferberliği başlattı. Amasya Üniversitesi Rektörlük Binası’nda başlattığımız atık oluşumunun engellenmesi, oluşan atıkların ise kaynağında ayrı ayrı toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması yönündeki çalışmalarımızı tüm yerleşke ve birimlerimizde yaygınlaştırmak, çevremizi ve geleceği korumak için çalışmaya, bu alanda yeni projeler üretmeye devam edeceklerini” söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü ise; “Kaynakların sağlıklı ve verimli biçimde kullanılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanımının sağlanması amacıyla büyük atılımlar gerçekleştiren Amasya Üniversitesi, tüm birim ve alanlarında yürüttüğü sıfır atık çalışmalarına hız vererek, sıfır atık kumbaraları ve katı atık biriktirme kutuları yerleştirerek çevre kirliliğinin önlenmesi, atık oluşumunun azaltılması ve yeşil bir üniversite için atıkları geri dönüşüme kazandırıyor” şeklinde konuştu.

