İlahiyat Fakültemizin İDKAB Eğitimi Bölümü İlk Mezunlarını Verdi

İDKAB EĞİTİMİ BÖLÜMÜMÜZ İLK MEZUNLARINI VERDİ

2012 yılında kurulan İlahiyat Fakültemiz, dört yıl önce İDKAB Eğitimi Bölümüne kabul ettiği ilk öğrencilerini mezun etmenin haklı gururunu ve heyecanını yaşadı. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Metin ORBAY, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Şuayip ÖZDEMİR, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin velileri katıldı.

Mezuniyet programı, Fakültemizin öğretim görevlisi İsmail KİRENCİ'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İDKAB Eğitimi Bölümünü birincilikle bitiren Esma Nur TONKUŞ konuşmasını yaptı. Dinleyicileri derinden etkileyen konuşmasında TONKUŞ, "Yoğun ve tempolu dört yıllık yükseköğretim programımızın sonuna gelirken, öğrenci olarak adım attığımız fakültemizden, heyecanlı birer öğretmen adayı olarak mezun oluyoruz. İşlerimizde sabır ve gayretin bizden mükafat ve başarının Rabbimizden olduğunu hatırlatarak bu derece ile bugün burada sizlerle bir hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim. Yapmadığını öğrenciden bekleyen, uygulamadığını öğrencisinden isteyen bir öğretici olmamak, adaleti sadece ders kitaplarına sıkıştırmamak, Hz. Ömer gibi yaşamak adına, bu mutlu sonu hakkaniyetle görebildiğim için Yüce Rabbime hamdediyorum. ‘’ sözleriyle duygularını ifade etti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip ÖZDEMİR ise günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasını, "Hem mesleki hem de öğretmenlik bilgisi anlamında en üst düzeyde eğitim alan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü mezunlarımız, geçtiğimiz hafta sonu KPSS sınavına girdiler. Her birinin gözlerinde, ülkemizin dört bir yanında görev alacakları anı heyecanla beklediklerini görüyoruz. Peygamber mesleği olan öğretmenliğin gereklerini yerine getirirken, onları en iyi donanımla eğitmeye çalıştık. Tüm mezunlarımızın hayatlarının bu mezuniyetle başlayan yeni dönemleri için; yollarının ve bahtlarının açık olmasını temenni ediyorum" dilekleriyle bitirdi.

Programda son konuşmayı, Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY yaptı. Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemine ve özellikle de din dersi öğretmeninin sorumluluğuna değinen Orbay, "Günümüzde milli, manevi, ahlaki değerlere Devlet ve Diyanet yoluyla sımsıkı sarılacak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine ihtiyacımız var. Mezun arkadaşlarımız aldıkları ilimle irfanla Amasya’dan yurdumuzun dört bir köşesine genç birer öğretmenler olarak gidecekler. Allah yollunuzu açık etsin.’’ temennisiyle konuşmasını bitirdi.

Mezuniyet programı, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Okul birincisi Esman Nur Tonkuş olurken, okul ikincisi Gülcan Salman, okul üçüncüsü ise Damla Güner oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, Amasya Belediye Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Bölümü tarafından dini musiki konseri icra edildi. Yoğun katılımla ve coşkuyla gerçekleştirilen program, kep töreni ve yemek ikramıyla son buldu.

mezuniyet

mezuniyet (1)