Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak Fakültemiz Öğrencilerine "İslam'ın Aileye Bakış Açısı" Konulu Bir Konferans Verdi

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, üniversitemizde "İslam’ın Aileye Bakış Açısı" konulu bir konferans verdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir’in de katıldığı programa öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Sayın Çolak konuşmasına, Kuran’da iki konunun çok ayrıntılı bir şekilde ele alındığını; bunların da aile hukuku ve miras hukuku olduğunu söylerek başladı. İslamiyetin toplumsal yapıya oldukça önem verdiğini belirten Çolak, bir toplumda aile kurumu ne kadar sağlamsa o toplumun temellerinin de o kadar sağlam olacağını ifade etti. Bu doğrultuda, öğrencilere birtakım bilgiler veren Çolak, gündelik hayattan örneklerle sunumunu zenginleştirdi.

Program sonunda Prof. Dr. Abdullah Çolak’a çiçek ve fidan dikme sertifikası takdim edildi.

2 (1)

3 (1)