Üniversitemiz Rektörlüğünün teklifi ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayıyla, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yeni bir akademik adım atılıyor. Temel İslam Bilimleri doktora programı, 2024-2025 Akademik Yılı Güz Yarıyılı itibariyle öğrenci alımına başlayacak.

Bu yeni program, üniversitemizin akademik yelpazesine değerli bir katkı sağlayacak. Temel İslam Bilimleri alanında doktora yapmayı düşünen öğrenciler için önemli bir fırsat sunacak olan bu program, disiplinlerarası bir yaklaşımla İslami İlimlerde derinlemesine bir eğitim imkanı sunacak.

Fakültemizin kuruluşundan bu yana süregelen hızlı akademik gelişimi, Temel İslam Bilimleri Bölümü'nün bu yeni adımını desteklemektedir. Fakültemiz, 2013 yılında kurulduğundan beri akademik gelişimi hedefleyerek öğrencilere geniş bir yelpazede nitelikli eğitim imkanları sunmaktadır. Temel İslam Bilimleri doktora programı da bu misyon doğrultusunda açılan son programlardan biridir.

Bu yeni programın, akademik dünyada Temel İslam Bilimlerinin derinlemesine anlaşılması ve araştırılması için önemli bir platform olacağına inanıyoruz. Ayrıca, mezunlarımızın bu alanda katkı sağlayacaklarına, topluma ve bilim dünyasına fayda sağlayacaklarına inancımız tamdır.

Temel İslam Bilimleri Doktora Programı'na başvurular ve detaylı bilgi almak için Üniversitemizin ve Sosyal Bilimler Enstitüsünün resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Fakültemiz Temel İslam Bilimleri Bölümü Akademik Kadrosunu incelemek için tıklayınız.