Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ, Fakültemizde Konferans Verdi

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Düşünce Kulübü, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ı üniversitemizde konuk etti.  Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda "Örgün Eğitimde Din Eğitimi Uygulamaları" başlıklı bir konferans veren Yılmaz, öncelikle Din Öğretimi Genel Müdürlüğünü tanıttı ve faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verdi. Ardından geleceğin din eğitimcileri olan İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden neler beklediklerini, öğrencilerimizin öğretmenlik mesleğine başladıklarında nasıl bir eğitim-öğretim ortamıyla karşı karşıya kalacaklarını tasvir etti. Bu bağlamda, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğini belirtti.

"Bizim dil bilen nitelikli öğretmenlere ihtiyacımız var. Bu öğretmenlerimizin mesleki alan bilgisinin yeterli olması lazım ve bu alan bilgisini nasıl öğreteceğine dair özel bir öğretme yöntemine sahip olması da gerekiyor. Öğretmen Arapça’yı, Kur’an’ı biliyor; ama nasıl öğreteceğini bilmeyince bir anlamı olmuyor. Öğretmenimizin genel öğretmenlik ve iletişim becerilerine sahip olması çok önemli zira; din her şeyden önce iletişimle başlar; iletişim becerisi zayıf olan kişi öğretmenlik yapamaz. Son olarak öğretmenlerimizin eğitim teknolojilerini çok iyi kullanmaları gerekiyor ve en önemlisi de mesleklerini ‘aşk’ ile yapmaları gerekiyor. Bir öğretmen sınıfa girerken ayakları geri geri gitmeyecek; şevk ile öğretme arzusuyla o sınıfa girecek.’’ diyerek ideal bir din eğitimcisinde olması gereken özellikleri sıralayan Yılmaz, sunumunun sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

Öğretim üyelerinin ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği program sonunda Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal POLAT, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş tarafından Nazif Yılmaz'a, değerli katılımları için teşekkür edildi ve adına dikilen fidanın koordinatlarının yer aldığı sertifika takdim edildi.

nazif

nazif 2