Din Öğretimi Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

İlahiyat Fakültesinden Din Öğretimi Çalıştayı (29.09.2015)

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğiyle düzenlenen Din Öğretimi Çalıştayı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çalıştaya ülkemizin din eğitimi alanında önde gelen akademisyenleri konuşmacı olarak katıldı. Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan açılış programına Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nafiz Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, ilimizde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, imam-hatip ortaokulu ve imam-hatip liselerinde görev yapan öğretmenler ve çok sayıda izleyici katıldı. Milli Eğitim camiasının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Din Öğretimi Çalıştayında ülkemizde din öğretimi alanında uygulamada yaşanan problemlere çözüm önerileri masaya yatırıldı. Protokol konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi.

din çalış

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay; ''Bugün kan ve gözyaşının hakim olduğu İslam coğrafyasında temeli olmayan etnik ve mezhepsel çatışmalar sürmektedir. Hoca Ahmet Yesevi'nin Mevlana'nın torunları olarak bin yıllık kardeşlik kültürümüzün devamlılığı noktasında sorunlar yaşanmaktadır. Eğitim sistemimiz içinde daha milli ve manevi hassasiyetleri gözeten, analitik düşünen, sorgulayan din öğretimcilerine ihtiyaç vardır. Bu çalıştayın din adamlarının eğitimi çalışmalarına katkı sağlamasını temenni ediyorum'' ifadelerini kullandı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, "Milli Eğitim camiasının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Din Öğretimi çalıştayı ülkemizde din öğretimi alanında uygulamada yaşanan problemlere çözüm önerileri geliştirilmesi açısından son derece önem taşımaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve ekibinin çalıştaya tam kadro katılımı Bakanlığın, İlahiyat Fakültemizin düzenlemiş olduğu çalıştaya verdiği önemi göstermektedir" dedi.

din çalış2

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ise; ''Günümüzde din öğretimimin toplum içinde öğrenimi ya da geleneksel olarak edinilmesi artık mümkün değildir. Bilim ve onun ürünü olan teknoloji her alanda kullanmaya başlamıştır. Din eğitimin toplumun sosyal, kültürel, psikolojik yönüne hitap edecek şekilde bilimsel ve teknolojik gelişmelerden de faydalanarak edinilmesi şarttır. Çalıştayda bireyin dolayısıyla da toplumun kılcal damarlarına kadar işleyen dinin öğretimiyle ilgili tespit edilen bazı konularda çalışmalar yapılacaktır'' cümlelerini kaydetti.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nafiz Yılmaz; din eğitimi ve öğretiminin bugünü ve geleceği, konularında değerlendirmeler  yaptığı konuşmasında İlahiyat Fakültemizin yeni kurulan bir fakülte olmasına rağmen kapsamlı ve önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptığını söyledi.

Çalıştayın ilk gününde ülkemizin değişik üniversitelerinden alanında uzman akademisyenler "Seçmeli Din Dersleri", "Öğretmen Niteliği" ve "İmam-Hatip Ortaokulları" konularında tebliğ sundular. Çalıştayın ikinci gününde İmam-Hatip ortaokulu ve imam-hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine "Materyal Tasarımı", "Özel Öğretim Yöntemleri" ve "İletişim" konularında seminer verildi.   İki gün süren çalıştay kapanış konuşmalarıyla son buldu.

din çalış3

Amasya Üniversitesi