Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerimizin Gururlandıran Başarısı

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerimiz, 2017 KPSS ÖABT'nin detaylı analizine yer verilen raporda, üniversitelerin ilgili fakültelerinden mezun aday sayıları, KPSS genel yetenek, genel kültür testi, KPSS eğitim bilimleri testi, ÖABT testi ham puan ortalamaları ve KPSSP121 puan ortalamalarına göre performans başarı sıralamasında Türkiye'deki Üniversiteler arasında 3. sırada yer aldı.

Kurulduğu 2012 yılından bu yana gerek idari ve akademik, gerekse fiziksel yapılanma noktasında önemli atılımlar sergileyen fakültemizin, bu başarıyla, eğitim alanında da istenilen bir ivmeyi yakaladığına şahit olmaktayız. İlk mezunlarımız tarafından kaydedilen bu sonuç, fakültemizin sunduğu eğitimin niteliğini ileride daha da iyi noktalara taşıma hususunda heyecanımızı ve umutlarımızı tazelemiştir. Aynı zamanda bu hedefe ulaşma yolunda teşvik edici bir unsur olmuştur.

Bu çerçevede sözü edilen başarıya ulaşmada, başta üniversitemiz yönetimi olmak üzere akademik ve idari kadromuza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi kutluyor, öğretmenliğe atanan mezunlarımıza, milletimize hayırlı hizmetler sunma idealini mesleki kimliklerine yansıtma noktasında başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Şuayip ÖZDEMİR

İlahiyat Fakültesi Dekanı