Amasya Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni coşkuyla kutlandı. Amasya Spor Salonunda düzenlenen törene, Amasya Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Ayşe Şahin Yağlıoğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Aytuğ Mermer Üzümlü, Genel Sekreter Duran Çuhadar, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Fatih Çankaya başta olmak üzere Amasya protokolü, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademik, idari personelle birlikte öğrenciler ve aileleri katıldı.
Amasya Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Tören programında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı;
“Değerli konuklar, sevgili öğrenciler, öğrencilerimizin kıymetli aileleri hepinizi Amasya Üniversitesi adına 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İnsan hayatının çok uzun sayılmayacak bir kısmını burada Amasya Üniversitesinde geçirerek yeni bilgiler, yeni deneyimler kazanan çok kıymetli öğrencilerimize buradan bahtlarının açık olmasını ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum. Buradan kazandığınız deneyimlerle yarın karşılaşacağınız zorluklara karşı mücadele edeceğinize ve bu mücadeleyi de kazanacağınıza inancımız tamdır. Üniversite olarak biz bugün mezun ettiğimiz bütün öğrencilerimize tüm imkânlarımızı seferber ederek, bu çağın gerektirdiği ihtiyaçlara uygun iyi bir eğitim vermeye çalıştık. Hocalarımızın da mesleki olarak sizlere iyi bir eğitim vermeye çalıştıklarına, akademik bilgi ve deneyimlerini sizlerle paylaştıklarına inanıyorum. Bu anlamda çaba gösteren hem akademik hem idari personelimize teşekkür ediyorum. 2022-2023 Akademik Yılında mezun olan tüm öğrencilerimizin ailelerine emekleri için teşekkür ediyorum, bir kez daha öğrencilerimize bahtlarının ve yollarının açık olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.
Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2022-2023 Mezuniyet Yılı İlahiyat Programı lisans birincisi Ayşe YÜKSEKTEPE, ikincisi Tuba DEMİR ve üçüncüsü Havva GÜLGEN; İLİTAM Programı birincisi Hasan TEKER, ikincisi Zeynep ALPER, üçüncüsü Buse ÇİTİL oldu ve belgelerini Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nevzat AYDIN'IN ve Dekan yardımcısı Doç. Dr. Recep Orhan ÖZEL ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulhamit BUDAK takdim etti.
Dereceye giren ve mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik eder bundan sonraki yaşamlarında başarılarının artarak devam etmesini dileriz.