Prof. Dr. Süleyman Uludağ Fakültemizde Konferans Verdi

Kuruluşundan itibaren Amasya Üniversitesi ve Amasya halkı ile bütünleşen ve çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi; yeni bir etkinliğe daha imza attı. Amasya’mızın yetiştirdiği en büyük değerlerden ve ülkemizin saygın ilim adamlarından biri olan Prof. Dr. Süleyman Uludağ 6 Mart 2014 Perşembe günü saat 19.30'da Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezinde "Tasavvufun İslam Toplumundaki Yeri" başlıklı bir konferans verdi. Konferans; üniversitemiz camiası ve Amasya halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Süleyman Uludağ konferansta özetle şu ifadeleri kullandı:

“Tasavvuf, mümin ile mevlası arasındaki gönül bağından ibarettir. Başta peygamberler, veliler, arifler, takva sahibi müminler ve hakiki dindarlar olmak üzere her Müslümanla Rabbi arasında sağlam, samimi, sıcak bir gönül bağı mevcuttur. Tasavvuf bu manevi ve deruni ilişkinin içsel ve vuslat halinin adıdır. Böyle olunca yukarıda belirtilen yüce zevatın hepsinde sufilik vardır. İlk dönemler sufilik tabiri kullanılmamıştır. Ama söz konusu bağ (irtibat) ve ilişki (vuslat) farklı kelime ve terimlerle ifade edilmiştir. İhsan-muhsin, takva-muttaki, velayet-evliya gibi. Sözü edilen bağ ve ilişki dini bir hakikat, manevi bir hal ve deruni bir sır olarak elbetteki en mükemmel şekliyle Hz. Peygamber’de ve onun ashabında vardır. Bu hakikat, hal ve sır aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’in de ruhudur. İşte bu ruh sahabeden tabiine bunlardan tebe-i tabiine... Yani nesilden nesile intikal ede ede günümüze kadar gelmiştir.”

Amasya halkı bugüne kadar İmam-Hatip Lisesini ve Kur’an Kurslarını desteklemiştir. Aynı desteği İlahiyat Fakültesine de verecektir sözleriyle konuşmasını tamamlayan Prof. Dr. Süleyman Uludağ’a plaket ve çiçek takdiminde bulunulduktan sonra program sona erdi.

1 (1) (1)

2 (1) (1)