Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Fakültemizde Konferans Verdi

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin Amasya İl Müftülüğü ile birlikte Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikte Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz 18 Nisan 2014 Cuma günü saat 15:00’da Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezinde “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” başlıklı bir konferans verdi. Önce Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir açılış konuşması yaptı. Konferansa; üniversitemiz öğretim elemanları, öğrenciler, Amasya İl Protokolü, Amasya halkı, çeşitli sevil toplum kuruluşları yoğun ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz konferansta özetle şu ifadeleri kullandı:

"Müminler birbirlerine karşı asla niyet okuyucu olmamalı, zihnindeki zannı okumaya kalkmamalı, itibarsızlaştırmaya kalkışmamalı, tecessüse düşmemeli, aleyhinde konuşmamalı, gıybet etmemeli. İmanın, İslam'ın şartı budur. 'Aldatan bizden değildir' diyor Allah'ın Resulü. Selamlaşmalı, hasta iken ziyaret etmeli, cenazesini teşrih etmeli, davetine icabet etmeli ve söz söylerken, görüş beyan ederken, yanlış ve yalan beyandan, yüksek seviyedeki iltifatlardan uzak durmalı, yanıltmamalı. Yani özünde söylediğiyle dilindeki arasında bir uyum, ahenk olmalı. Çünkü samimiyet, güven ortamı doğurur. Samimiyetin yok olması, güvenin yok olması demektir. Güven kaybolunca sevgi ve saygı da kaybolur."

Konuşmasında mutlu aileler için '4S' formülü bulunduğunu ve ülkede samimiyet, dostluk ve kardeşliğin hakim olması için dua ettiğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, şunları söyledi: "Ailede bizim bir '4S' formülümüz var. Eşler arasındaki mutluluğun temel ögesi olan bu 4S; samimiyettir, sabırdır, sevgi ve saygıdır. Ama hepsinin başı samimiyettir. Eşler birbirlerine karşı yapmacık tavırlardan, sahte beyanlardan, maske takarak olduğundan fazla görünme şeklindeki sevdalardan özellikle ilk zamanlarda uzak durmalı, olduğu gibi görülmeyi, göründüğü gibi olmayı hem eşler, hem arkadaşlar, hem de mümin kardeşler birbirleri için olmazsa olmaz gibi görmeli ki işte o zaman o toplumda güven oluşur. Şu Kutlu Doğum vesilesiyle Allah-u Teala yüreğimizdeki yapmacık ve suni tavırları yok ederek onun yerine samimiyeti egemen kılsın ve ülkemize samimiyet hakim olsun, dostluk hakim olsun, kardeşlik hakim olsun diyorum."

1 (4)

2 (5)