Mevlana, İnsan ve Sevgi

Fakültemiz İlahiyat Düşünce Kulübü öncülüğünde, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Özköse’nin konuşmacı olarak katıldığı “Mevlâna, İnsan ve Sevgi” konulu bir konferans düzenlendi. 05.12.2019 tarihinde Yeşilırmak Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu ile İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Kadir Özköse; “Mevlâna’nın muhâtabı insandır. İnsanı tanımak, insanlık cevherine sahip çıkmak, insana değer vermek, insanlık davasını gütmek ve insanlık vazifesini kuşanmak Mevlânâ’nın düşünce dünyasında temel hedeftir. İnsanın ancak eğitimle kıymet hazinesine bürüneceğine inanır. İnsanlık terbiyesini üstlenecek eğitimcileri de insanlığın umudu olarak takdîm eder” dedi.

Konferans sonunda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı tarafından konuşmacı Prof. Dr. Kadir Özköse’ye fidan sertifikası verildi.

1 (20)

2 (20)