İlahiyat Gençliği

İlahiyat Fakültesi Düşünce Kulübü organizasyonuyla 22.10.2019 Üniversitemiz Yeşilırmak Yerleşkesinde "İlahiyat Gençliği" konulu bir konferans gerçekleştirildi. Konferansı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN sundu. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip ÖZDEMİR, Amasya İl Müftüsü Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, İlçe Müftüleri, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarının katıldığı programı İlahiyat Fakültesi öğrencileri ilgiyle izledi.

“İlahiyat Gençliği” başlıklı konuşmasında İşleyen, öğrencilerin beş yıl içerisinde donanımlı bir şekilde yetişmeleri gerektiğini belirtti. Bununla beraber çağın manevi ve dini problemleri konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda temel dini kaynak ve ilkelere karşı toptan redci tutumla, dini şiddet aracı haline getiren aşırı yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğine değindi. Taassubun İslam kardeşliği ile bağdaşmayacağının altını çizdi. Ayrıca gençlerin kitapla buluşturulmasını, ancak rastgele kitapları da okumamaları gerektiğini ifade etti.”

Konferansın ardından hediye takdimine geçildi. Dr. Burhan İŞLİYEN adına dikilen fidanın koordinatlarının yer aldığı sertifika Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil APAYDIN tarafından kendisine takdim edildi. Ayrıca İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip ÖZDEMİR ile İl Müftüsü Abdulkadir KEŞVELİOĞLU tarafından Dr. Burhan İŞLİYEN’e Amasya Semaveri hediye edildi.

Dr. Burhan İŞLİYEN, konferans sonunda yapımı sürmekte olan İlahiyat Fakültesi Camii’ni yerinde inceledi ve ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Şuayip Özdemir’i makamında ziyaret etti.

2 (19)

1 (19)