Cennet Kadınlarının Sultanı Hz. Fatıma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nuran Çetin, muharrem ayı vesilesiyle 30 Kasım 2013’de Tuana Düğün Salonunda "Cennet Kadınlarının Sultanı Hz. Fatıma (r.a)" başlıklı bir konferans verdi. Konferans; üniversitemiz camiası ve Amasya halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Peygamber Efendimizin kızı Hz. Fatıma'nın hayatından, örnek şahsiyetinden söz edip Ehl-i Beyt sevgisine değinen Yrd. Doç. Dr. Çetin "Mü'minler ancak kardeştirler!" hükmü etrafında kenetlenmenin şart olduğuna, bu hususta müslümanların birlik ve beraberliğini bozacak tartışmalara girmenin en başta o aziz neslin mübârek ruhunu inciteceğine, yersiz taassupların tarihten beri daima zarar verici etkiler bıraktığına dikkat çekti. "Hz. Perygambere lâyık olabilmek için, O'nun bize bıraktığı iki büyük emânet, Kur'ân ve Ehl-i Beyt'in muhabbetiyle kalbimizi ihyâ etmeliyiz" sözleriyle konuşmasını tamamlayan Dr. Nuran Çetin'e Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay adına Doç. Dr. Kezban Orbay plaket takdiminde bulundu.